Allvar i glädjen

Att ingå äktenskap är en gudi behaglig gärning och en i högsta grad glädjefylld händelse.

Mitt yrke kräver dock, att jag slänger en stänk av allvar i bägaren.

Tyvärr lär oss livet, att allting inte fortsätter som en dans på rosor, hur gärna vi än vill det och hur väl vi än försöker. Det är då bra, om man kunnat förbereda sig och åtminstone tagit reda på, vilka juridiska regler som gäller för ett äktenskap – eller ett samboendeförhållande eller ett partnerskap för den delen.

En ung man, Mathias Nylund, har tagit fasta på allt det, man behöver veta inför ett äktenskap och ett bröllop och han har skapat sajten www.brollop.fi. Där tar han upp tonvis med praktiska råd – ja allt du behöver veta inför den stora dagen och mycket du inte hade en aning om att du skulle tänka på därtill. Jag rekommenderar sajten för alla som planerar eller på annat sätt berörs av ett bröllop.

Därtill tog Mathias kontakt med mig och jag fick äran att uttala mig som en av experterna på sidan, hans text kan du läsa här.

Dessutom kom vi överens om att han skulle göra en videofilm på vårt samtal, och om du hellre lyssnar på vår diskussion kan du göra den på youtube, del1 och del2.

Om du hellre vill läsa en Power-point serie finns den här

Kom ihåg att så här korta texter och intervjuer inte kan ge hela sanningen och en konkret situation alltid skall bedömas av en jurist; internet och böcker kan bara ge en fingervisning om problemen.

copyright sign Berndt Holmström 2012

Bilden royaltyfree från http://www.sxc.hu/photo/956090


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *