Allt har sin tid

Momi, mofa, var e paddan? Läsa! Kom! – Där de ord vi hört mest under jullovet. Samtidigt har en liten hand tagit tag i vår, eller i byxlinningen och dragit ivrigt.

Den bästa repliken gav fyra-åringen när han frågade sin mamma: ” Mamma, när skall vi flytta hit?”

Kanske vi har gjort något rätt, när barnbarnen trivs hos oss, åtminstone så länge vi orkar vara P1050284trevliga och inte bannar för mycket.

Vardagen är givetvis ett helt annat stycke.

Men i den här positionen har man rätt att skämma bort och bara bara mysig. När momi får höra att ett barnbarn är på kommande köper hon genast ingredienserna till bulldeg och så skall det vara.

Julhelgen har således förflutit i familjens tecken – när inte något barn eller barnbarn varit här har min bror och hans familj – långväga gäster – varit här, några gånger alla på en gång. Vi har till och med förmånen att kunna sitta fyra generationer kring bordet och umgås med gammelfarfar i högsätet.

Precis som det skall vara; stökigt, oorganiserat, tidvis tröttsamt, men gemytligt!

Fyraåringen var här när granen skulle klädas och han tyckte den blev så fin med mycket glitter. Ni ser vilken del av granen han klädde.

Nu avslutas denna jul också med barn och barnbarn men en annan del av dem- en två-åring får under weekenden hjälpa till att riva ned. Sen är det bara att se framemot nästa större helg!

God fortsättning på år 2015 till er alla!
copyright 2014 bellas husse
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin


ps

Jo, jag vet, copyright-bilden bör ändras till år 2015, sen när jag hinner….

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.