Dagen D närmar sig

Det är nästan så man känner sig som en liten sexåring igen som väntar på julafton. Att det kan ta så lång tid att vänta! Dagarna, timmarna sniglar sig framåt.

Jag hörde nyss några föredrag (om att skriva lokalhistoriskt) där en av föreläsarna varnade för att gå in i pensioneringen utan att ha någon sysselsättning klar för sig, att bli sittande på ingenting.

Det är inte vad som är mitt problem. Tvärtom.

Jag har ett flertal tankar som snurrar i huvudet och några projekt jag skulle vilja göra NU. Utan något jobb och kunduppdrag som stör.

Tänk när man sen, från den 1.6, inte har tvånget att göra något varje dag för att klara livhanken, utan du kan välja att göra något, bara för att det är roligt! Wau!

Nej, nej, när jag säger så här tror alla att jag helt slutar arbeta i sommar. Nej, så är det inte, men ID-10044402takten skruvas ned en aning. Jag blir kanske lite noggrannare med vilka uppdrag jag tar emot och jag har inte riktigt lika många ärenden på hög samtidigt.

Förutom de naturliga – som att städa alla foton på datorn och alla skåp här hemma – har jag min bok om Arv och Testamente som väntar. Men det nya, som gör mig så entusiastisk att jag nästan hoppar jämfota, är tanken att göra en del av min sakkunskap till videokurser på nätet.

Jag går själv på “Verkkokurssien verkkokurssi” och det är super! Tyvärr kräver en dylik satsning en hel del tid, och den har jag, You guess it, först i sommar!

Jag hade en tanke om att köra runt i Svenskfinland och hålla föreläsningar i juridik – men möjligheten att göra en nätkurs som når minst lika många och utan långa sena timmar i bilen känns betydligt trevligare.

Sen kommer boken i tur, och sen www.minbokhandel.fi som skall utvecklas en hel del. Det skriver jag en annan blogg om för där hör jag gärna lite åsikter.. Sen har jag också några andra ideér till böcker i huvudet.

Jag tror att de första fem åren kommer att rusa iväg. Vi får bara hoppas kroppen hålls någorlunda frisk, men det är inget att fundera på. Det händer som skall ske.

copyright Bellas husse 2016

Image courtesy of Ambro at FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.