Det perfekta brottet

Du blängde under lugg hela tiden. Din farbror gick från seger till seger medan du stod i skuggorna bredvid.

Ingenting kunde stoppa honom!

Men du bidade din tid, och en dag var din tid kommen. Farbror fick magsmärtor och du visste att det hade lönat sig att odla vänskap med hans livläkare.

Som planerat kunde du smyga ned en extra dos av Digitalis i medicinmuggen som hans läkare förde till honom. Magsåret värkte så han tog gärna sin medicin.

Efter några dagar var han död, din farbror. Du spred ett rykte att han druckit dåligt vatten och intog nöjd hans plats. För säkerhets skull såg du till att hans läkare straffades för dålig skötsel.

Inga vittnen, din farbror i graven och du på tronen. Det perfekta brottet.

Om inte CSI hade funnits.

Du blev alltså fast, genast brottsundersökningen kom igång. Den rätta dödsorsaken var inte vattnet, utan en för stor dos av den giftiga blomman Digitalis. Du förs bort i fängsel…

…nej, nej, du levde lycklig och rik och dog själv en naturlig död, för CSI hann aldrig fast dig. De var försenade med c 700 år.

Det är inte det första brottet modern teknik har avslöjat. Många dödsfall har varit misstänkta 640px-Canweb1redan på sin tid, men först nu kan bevisen grävas fram. T.o.m. några av faraonerna antas ha mördats.

Nåja, att brorsonen Mastino II verkligen låg bakom mordet är en misstanke som inte mera i dag kan bevisas. Farbrodern hette dock Cangrande I della Scala och dog år 1329 i Verona.

Kanske man ändå valde fel yrkesbana! Arkeologi låter ofta spännande – åtminstone när man hittat något som kommer i tidningsrubrikerna.

copyright2015

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin


“Canweb1” by Eggbread – Oma teos. Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons – 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.