Det viktigaste: våra barn

Jag har vuxit upp i en lärarfamilj och jag lever i en. Min far och min hustru är båda lärare. Så jag lever med, jag lider och jag kämpar vid sidan om.

En lärare glömmer nämligen inte sitt kall – inte sent på kvällen före hen somnar, och inte på ID-100174461morgonen när dagen gryr.

Vi bredvid, vi lever då också med i skolvärldens alla förvecklingar.

Jag hittade en text om lärarens dilemma. den kan väl vara fabricerad och inte en verklig situation, men den beskriver väl det svåra i att förstå och se båda sidorna av alla problem.

En elev som gör illa och en elev som far illa, båda kan må lika dåligt. Båda eleverna bör beaktas, vardera på sitt sätt. Hur en lärare skall kunna se, hinna reagera och orka engagera sig för båda, det är frågan. Hur man skall kunna reagera på rätt sätt, när olika myndigheter av sekretesskäl inte ens får berätta åt varandra om de bakomliggande orsakerna till alla elevers situation eller när föräldramötena besöks av alla duktiga elevers föräldrar medan rötäggen, dom hålls borta, både barn och föräldrar.

Av copyrightsskäl kopierar jag inte in texten hit utan ger istället en länk. Texten är på engelska, men väl värd att kämpa sig igenom. Jag beklagar reklamen som är insprängd emellanåt, men läs till slutet!

Artikeln finns här.

copyright2014

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin


Image courtesy of iosphere at FreeDigitalPhotos.net

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.