Pensionär – tallskog – feelmax

Long time no see!

Luften var frisk och solljuset skapade ett skuggspel på marken.

Det lockade till och med en soffpotatis som jag ut i skogen.
Senast jag försökte med skogspromenader fick jag en inflammation i foten – men det berodde nog på att jag som vanligt körde 110 % istället för att öka så där sakta och säkert.

Även om jag ännu inte fått det till en regelbunden vana förekommer det att både jag och min hustru besöker både gym och löpbanan. Något är alltså på gång.

Kanske jag äntligen börjar känna mig som en äkta pensionär och vågar ge bort av min tid? Det finns inte så många ”måsten” som hänger över varje dag – hinner skåpet inte städas i dag så kommer det en ny dag i morgon. Och blir det ingen ny dag är ett ostädat skåp inget som åtminstone jag behöver fundera på! 

 

I fjol försökte min läkare klistra på mig en diabetes-diagnos, vilket jag vägrade ta emot. Däremot gav hennes besked en bra påminnelse för mig att strikt hålla mig till min LCHF-livsstil (karppaus) och den här gången har jag lyckats hålla ut över den vanliga 4-5 månaders-perioden. Sedan oktober 2017 har jag tagit ned min vikt 10-12 kg. Ännu återstår kanske 7-8 kg för att jag skall vara optimalt nöjd, men vackert så här.

Det här gör att det också smakar bättre att röra på sig, både ute i skogen och på gymmet.

Skogspromenaden var verkligen skön – som ni ser är naturen vacker och det var en liten kvarleva i luften av sommarens kännspaka tallskogs-doft.

Dessutom har jag äntligen hittat ett liknande par skor som de jag hade kring år 2010 vid mina hundpromenader, då Bella ännu levde. Det skoparet slet jag faktiskt slut, skosulan gick sönder.

Det är ett par skor som passligt både ger ”feeling till max” och heter Feelmax. Roligt att de är inhemska och görs i Lojo. Skosulan är alltså c 1 mm tjock och om man ännu går utan strumpor är upplevelsen som att gå barfota, men utan risken för att känna sig omfotad eller behöva tänka på vassa stenar. Ändå känns underlaget vilket gör att foten får en bra dos massage – alla vet vi ju hur hälsosamt det är att gå barfota.

Jag trodde att det bara var att gå in i en skoaffär i Lojo och köpa ett par, men så enkelt var det inte. Eftersom det är specialskor är efterfrågan för liten för att en vanlig skoaffär skulle hålla dem, varför enda sättet att skaffa dem var över nätet, vilket i och för sig gick bra.

Jag rekommenderar!

copyright Bellas husse 2018

https://feelmax.fi/fi/

ps

jag har ingen kontakt med Feelmax fabriken och heller ingen ekonomisk bindning till dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.