Förargligt

Visst är det förargligt. Det hjälper inte hur mycket det regnar här, till vintern är det ändå samma sak.

Men sen, sen behövs det bara två dagar och allt svidande  och värk är borta!

Nu är det konstigt hur den fuktiga luften i södern gör underverk för torra och nariga, spruckna händer! Åtminstone om man befinner sig nära vatten, såsom Madeira, Malta, Kanarieöarna och Solkusten enligt min erfarenhet. Det kan tyckas vara ett s.k. i-landsproblem men kan vara nog så plågsamt.

Jo, jo, vi var en vecka i Benalmadena, söder om Malaga, ganska mitt i det som kallas Solkusten. Jag var lite tveksam på förhand – kommer vi bara att råka på fulla landsmän och köttbullar med sås? Finns det något naturligt att uppleva?

Efter endast en vecka på plats måste jag säga att jag blev positivt överraskad. Där finns ett radband av relativt stora städer som inte kändes överdrivet “turistiga”. Klimatet i november var perfekt – för mig, som inte vill ha stekande sol men passlig värme, såsom vi har under en finsk sommar, och det fick jag. Någon regndag och en överraskande stark stormnatt – saltvattenstänk t.o.m upp till sjunde våningens fönster, men skulle man ha velat ligga vid poolen fanns det möjligheter därtill. Det gjorde vi nu inte, låg vid poolen alltså.

Jag har några erfarenheter från resan jag skall dela med mig, men ännu är “tilanne päällä” gällande det, så jag återkommer. Ni får göra vilda gissningar, det är fritt!

I övrigt tror jag nog vi gör nya besök när vi efter nästa sommar kan vara en längre tid, jag tror att en period på 2-4 veckor mitt i novemberslasket kunde vara ganska bra!P1060101
copyright2015
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin

Image courtesy of Just2shutter at FreeDigitalPhotos.net (pärmbilden) Parkbänks-bilden copyright Bellas husse

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.