Känn din fiende

Det heter att man skall känna sin fiende och det är säkert ett klokt råd. Om vi skall vara ärliga, så anser jag dock inte att det är fråga om någon fiende, egentligen är det helt tvärtemot.

Men även om det inte är en fiende, utan en kär vän, en livskompanjon, gäller regeln att vi bör känna varandra – och det är av någon konstig anledning – ytterst svårt!

Män och kvinnor synes mig ofta i verkligheten vara, som man ofta säger, från helt skilda planeter, så olika tänker och fungerar vi i vardagen.

Läser man sedan någon radikal feministisk artikel eller blogg kan man tro att vi egentligen är WomensRightsfrån två olika solsystem. Där, såsom jag uppfattar det, är mannen den verkliga fienden, på riktigt.

Därför är det en lisa för själen och intellektet att stöta på någon som analyserar olikheterna, förklarar olika feministiska infallsvinklar, pekar på mycket du själv inte skulle märka eller inse och dessutom blanda det med en portion humor och små barn och djur – det blir ju en dynamitkombination enligt dagens bloggvärldskoncept!

Efter att min dotter pekade mig i denna riktning har jag med intresse följt med vad Charlotte skriver i sin blogg Hit och dit och tillbaka igen. Inte så att jag alltid håller med allt hon skriver, men hon argumenterar i alla fall utan att slå oss män i huvudet som enda argument – hon är trogen sin forskarroll (forskar i den medeltida kvinnorollen) och underbygger sina påståenden med sakargument. Läs nu den här t.ex. (egoboost för män)

Jag har erhållit både intressanta fakta och nya insikter genom hennes tankar – och hennes blogg är en av de få jag följer med/har tid för på en daglig basis.

Att bloggens färgskala går i chockrosa uppfattar jag som satir och ni (män) skall inte avskräckas av det. Det är inte en till “blondinblogg”!

Tja, här sitter jag och berömmer en konkurrent – men ibland är det på sin plats.

copyright 2014 bellas husse

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin

 

1 tanke kring ”Känn din fiende

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.