Livet går i kors och tvärs

NI som har varit med tillräckligt länge kommer ihåg sånt här: Livet går i kors och tvärs, så går även denna vers.

Jag vill sitta i ditt minne på en liten liten pinne, och när pinnen blir för kort, faller jag ur minnet bort.

Minnesböckerna under skoltiden – som både pojkar och flickor hade – de har fallit helt ur modet. Det är inte bara Facebook som suddat ut dem; vad jag vet har de varit borta flere år före  Zuckenbergs snilleblixt.

I dag förstår man ju det – vem skulle nu skriva – för hand – och klåtta med lim och glansbilder, SEctionnär man kan återanvända ett slitet citat och kopiera en bild med bara några knapptryckningar. Synd bara att det blir så mycket svårare att samla det bästa av sina vänner från FB efter 20 år – ett minnesalbum kan man alltid ta fram och damma av – inget har försvunnit även om tiden går.

Minnesalbumen var nog för de yngre – äldre barn, åtminstone pojkar, var nog sen för coola för att syssla med sånt, men FB, det gör man ju ännu som åttioåring. Såtillvida överträffar ju vår digitala värld den gamla goda tiden.

När jag nu tänker på det, när vi nu så småningom kommer igång med husets totala genomstädning och bara albumet kommer upp ur gömmorna, skall jag avsätta några timmar till att bläddra och komma ihåg. Måste erkänna att såhär på rak arm vet jag inte var det finns, albumet, men bortslängt är det inte!

Rosor äro röda,
violer äro blå.
Smultron äro söta
och Du likaså.

PS. Tänk att glansbilder säljs fortfarande! Kanske det ännu finns småbarn som samlar på dem, och limmar in dem i album? Vet någon hur det är? Den här bilden hittade jag här.

copyright2015

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin

 

1 tanke kring ”Livet går i kors och tvärs

 1. Gun-Britt

  Härliga glansbilder, då jag fyllde femtio , skulle vi ha glasbilder i dekorationen, temat var änglar, jag fick gå till flere ställen för att hitta glansbilder, i Kungsbokhandeln här i stan hittade man undansatt i en låda 🙁 ,Har just det änglar kvar som du har på bilden, och använder dem gärna i personliga gratulationskort ibland !
  Minnes albumen har jag också kvar, mina pojkar hade en bok som hette Mina klasskamrater, som man fyllde i färdigställda frågor, kul även de, dom finns också kvar.

  Till Bernt
  Sol ute
  Sol inne
  Sol i hjärtat
  Sol i sinne

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.