Med all respekt men..

Jag har alltid haft hög respekt för våra politiker. Jag har provat på det och vet vilket hundgöra det är. Men nu börjar man fundera om de får för höga arvoden eller annars har lämnat hjärnan okopplad.

Det lokala bladet hade en artikel om åldringsvården.

Givetvis handlade det om nedskärningar och höjda avgifter, dagens mantran.

Jag accepterar att avgifter måste höjas, även om gränsgången är hårfin. Vad skall vi få tillbaka avSkärmklipp 2015-03-26 07.24.12 våra skatter och för vad skall vi vara tvungna att betala ännu extra? Så länge en minimal del går åt till byråkratiska krumsprång och majoriteten till den egentliga verksamheten så är det väl Ok. (När når vi det Nirvana?)

Men om våra politiker går i samma fälla som man verkar ha gjort i vårt västra grannland; att sparåtgärderna riktas till verksamheten och pengarna rinner någon annanstans, ja då har någon tänkt allvarligt fel.

Mest tänker jag så här: hur skulle jag vilja ha det när jag själv – efter en inte så avlägsen framtid – är beroende av vår åldrings- (och sjuk-) vård?

ID-100238531Vill jag verkligen att mitt antal vuxenblöjor per dag är antals- och inte behovsbegränsade? Att man istället sätter extra tid på – ja duschande, och lakansbyte – istället för det enklare, mer hygieniska och framförallt humanare blöjbytet?

Blöjbegränsningen är ju bara en indikator på feltänket, tyvärr har det också hos oss mer och mer avslöjats brister i vården.

De flesta i våra nämnder, fullmäktige och i riksdagen är ju ändå inga ungdomar. Somliga kunde man anse redan nu är redo för åldringsvård? Hur kan de då göra så kortsiktiga och inhumana beslut? Som sagt, redan självbevarelsedriften borde leda till andra resultat.

Eller är det så, att de flesta av dem vet, att de inte tänker utnyttja den allmänna vården, utan alla har råd och möjlighet att sikta in sig på privata vårdhem? Så illa kan det väl ändå inte vara?

Inbesparingar godkänner vi alla – men skär i regelverket och antalet tjänstemän som går omkring och begränsar små butikers rätt att sälja hembakade bullar eller förhindrar äggproducenter att sälja sina ekologiska ägg direkt – och  höj vård- lönerna och -kvaliteten.

Det är någonting ruttet i staten Danmark! Say NO to more bullshit!

copyright2015

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin


 Image courtesy of chubphong at FreeDigitalPhotos.net

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.