Nästa steg

När man är fyla år är nästa steg att fylla fem. Att fylla hela sju och få gå i skola en är avlägsen dröm.

När man är sexton drömmer man om att bli stor och vuxen och få göra vad man vill, att fylla aderton.

ID-10039870När man avklarat studier, kanske bildat familj, kämpar med vardagen börjar man fasa för att kliva över trettiostrecket. Då är ju halva livet och hela ungdomen förbi. Det mesta känns som en kamp, det är mest vardag, jobb, problem.

Sen står man plötsligt där, kanske med barnen utflugna och ett nytt liv framför sig. Bördan, ansvaret för de egna barnen lyfts av en och kvar finns det glädjestunder, egna små moln att leva på, tillsammans med barnbarn.

Då börjar en ny tid av förväntan, som mycket påminner om när man drömde sig till adertonårsdagen.

Väntan på pensionen.

Nu har vi exakt ett år kvar, så öppnar sig det nya Nirvana, då den sista bördan avlyfts; tvånget Skärmklipp 2015-05-04 08.25.55att slita för det dagliga brödet.

Givetvis finns allt det där viktiga kvar: önskan om hälsa, ork, friska, nåja tämligen friska leder och ben, så lite sjukdom och död som möjligt. Men om man styr fritt från sådant så är det ju åtminstone för något år – den fria prärien som breder ut sig!

Nån gång kommer man sedan att fira födelsedag varje dag; varje ny dag kommer att vara en gåva – men dit är det en tid ännu.

I går firade vi vår gemensamma 124-års födelsedag, omgivna av alla nära och kära. Nu återstår att traggla sig framåt, ett steg i taget, 365 dagar! Det kommer att gå snabbt, det går tiden i dessa dagar, om vi får leva och ha hälsan.

Smile – du är mitt i livet!

copyright2015

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin

 “1953”-kortet från denna sida och där kan man köpa pappersversioner
Image courtesy of digitalart at FreeDigitalPhotos.net

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.