Så stod vi där

Inget blir som man tänkt sig, men sådant är livet.

För några år sedan planerade vi detta år ta ut vår pension – 62 års ålder var den tidigaste tidpunkten. Vi ville inte försämra statistiken och ta ut någon förtidsvariant utan ge vårt strå till den gemensamma stacken helt normalt.

När tiden kom var dock lagen förändrad – från detta år är tidigaste åldern höjd till 63 år.

Av ekonomiska skäl beslöt vi snabbt att mitt arbete fortsätter – med smärre förändringar, som
ID-100306191
att jag flyttade mitt konkreta arbete och kontor hem.

På min frus arbete aviserades en del förändringar från hösten – vilket hon började känna som frustrerande, inför bara ett styckat arbetsår framför sig (vi fyller båda år på våren).

Diskussioner fördes om olika arrangemang med arbetsgivaren – som ändå tvångsavslutar arbetsförhållandet för över tjugo anställda detta år. Något avtal gick dock inte att få till stånd för hennes del.

Nån gång måste man kasta sig ut i det okända – så dagen efter det definitiva nej-svaret kommit lämnades hennes avskedsansökan in.

Och i dag är den sista arbetsdagen inför semester och sedan officiellt slut. På egen tid har hon lovat jobba i morgon eftersom den dagen innebär vissa uppgifter hon alltid brukar sköta. (Hon har varit deltidspensionär). En över trettioårig bana tar slut på ett lite annat sätt än vi tänkte oss.

Officiell anmälan är gjord över att hon nu är arbetssökande. Blir det något annat arbete i höst, blir det att genomlida en karenstid före understöd, blir det snuttjobb – det får vi se? Det kan bli lite av en vargavinter där vi får suga på ramarna, men det är ju en övergående period. Nästa vår för med sig nya tider.

Definitivt blir det inte gungstolen, så mycket finns här att göra redan genom att ordna upp här hemma….

copyright2015

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin


Image courtesy of graur razvan ionut at
FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of khongkitwiriyachan at FreeDigitalPhotos.net

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.