Skrivarkurs 2

Vi går raskt över till den andra delen av den första lektionen. För nej, det var inte slut än. Vi pinades ytterligare.

Nej, jag måste ta tillbaka det där. Vi pinades inte, vi fick en utmaning, som jag personligen tyckte var spännande.

Var och en av oss fick välja en bild från ett tjugotal olika. Min bild ser ni nedan. Uppgiften var givetvis att skriva något utgående från den bild vi själv valt.

lejon

Min berättelse – skriven alltså på samma första lektion:

=======

Hon var livrädd.

Vad kunde hon göra?

Här stod hon och hade fått en klar uppgift, den första på sitt nya jobb. “Värm barnmaten och hämta den hit”. En enkel uppgift för en barnsköterska, som verkligen gått en två-årig kurs i Johannesburgs yrkesskola i barnskötsel. hennes diplom visade att hon fått utmärkta vitsord i samtliga kurser utom två, psykologi och ekonomi.

Psykologikunskap skulle hon verkligen ha behövt – hur skulle hon ha kunnat ana att hennes nya arbetsgivare var så galna att de lät vilda djur röra sig fritt inne? Vilken psykologikurs och vilket vitsord skulle ha kunnat ge henne den insikten?

Hon rörde sig så tyst hon kunde och tog ett stort, försiktigt kliv över den ståtliga lejonhannen som täckte en tredjedel av köksgolvets yta. Måtte han inte vakna! Hon ville inte bli uppäten på sin första arbetsdag.

Skulle hon inte ha gått arbetslös i två år nu och skulle hon inte vara tvungen att försörja sina båda föräldrar skulle hon genast vända på klacken – tyst om en mus – och gå tillbaka och säga upp sig genast.

Men vad kunde hon göra annat än att livrädd smyga vidare med mjölkflaskan och hoppas att det här inte hörde till de dagliga rutinerna i huset, även om hon hade sina dubier på den fronten
======

De här två berättelserna har inte kritiserats och behandlats på kursen; de var bara övningar för att få oss “in the mood” och givetvis som en inledning på nästa övning. 🙂 Ni är alltså de första som fått läsa dem… Med detta sagt kan jag genast säga att jag nu, i dag, ser en hel del jag skulle skriva en aning annorlunda, men till det återkommer jag senare.

copyright2015

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin

2 tankar kring ”Skrivarkurs 2

    1. berndt Inläggsförfattare

      Att gå på en skrivarkurs var på min önskelista i många år före jag äntligen kom till skott! 🙂

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.