Som en flicka…

Du springer/slår/hamrar/håller i precis som en flicka…. det uttrycket har vi säkert alla hört förut. Här något som utmanar detta synsätt!

Lite utmaning för de grå små är aldrig fel; fast vi står inför en sommarlördag. Grilla försiktigt; vi skall fira en liten som blir hela fyla ål! (Vissa bokstäver är lite svåra ibland…)

PS

Jag har så småningom lärt mig att det inte är fråga om att göra något “fel” utan att det är fråga om att en flicka/kvinna gör det på ett annat sätt. Det är när man skall göra något tillsammans det blir svårt ibland, när synsätten kolliderar i det praktiska arbetet.
copyright 2014 bellas husse

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin

 

1 tanke kring ”Som en flicka…

  1. Pyrgos

    Ytterligare en förklaring till detta något märkliga talesätt: Vi har ju alla alltid rätt. Ingen kan ha mer rätt än jag själv. Ju mer någons åsikt, beteende eller annan egenskap avviker från min egen, desto mer “fel” är den. Jag kan inte ha fel; det är omöjligt, för om så skulle vara, så skulle jag ju ändra (till exempel) min åsikt så att den vore rätt (enligt min åsikt). Det här bevisar kanske också det gamla talesättet om att det inte finns bara en sanning…

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.