Sommar

Till vår sommar har alltid hört sena nätter med diskussion.

Så även detta år.

Diskussionerna hänger ihop med att släktingar av olika slag kommer på besök. Detta år flammande_eldstartade min frus kusin från Kanada.

Det är mycket som skall avhandlas, allt från de senaste intressanta fallen i arbetslivet till barn och barnbarn, respektive lands kulturella och politiska strömningar och dagens väder. De egna krämporna inte att förglömma; stigande ålder gör dem högaktuella!

På något sätt tar alltid tiden slut mitt i – för min del lite tidigare i går kväll då jag har normal arbetsdag denna tisdag. Min fru utnyttjade tidigare övertider och stannar hemma i dag.

Kring midnatt lämnade jag en tjattrande skara damer på vår veranda med bordselden glatt flamrande i sommarnatten för att kravla mig i Orfi armar. Jag undrar om det inte redan började ljusna där ute när jag hörde att någon kravlade in under täcket bredvid mig?

Nu i skrivande stund sover huset och jag gör mitt bästa för att smyga på lätta tår omkring i morgonsysslorna. Kanske jag kan kapa någon timme av eftermiddagen och åter sammanstråla med damerna här hemma?

Sommaren har börjat!

copyright2014

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin

Image courtesy of Vichaya Kiatying-Angsulee / FreeDigitalPhotos.net

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.