Sommaravslut

Den mycket varma sommaren kom och rusade vidare i rasande fart.

Ännu är den inte slut, men just nu tickar de sista lediga minuterna förbi; i dag skall jag arbeta halvtid och gå till kansliet efter lunch.

Huruvida man får förmånen att arbeta i högsommarvärme får vi se; ett visst omslag i värmen har utlovats.

Varför ilade tiden framåt?

Rent allmänt har den, tiden, ju en tendens att öka sin genomströmningshastighet för varje ID-10047089erfarenhetsår som läggs till, har jag märkt. Men dessutom blev det en ständig ström av barn och barnbarn, än här och än där, som fyllde de lata sommardagarna.

Så mycket tid till att städa skåp eller gå på museer blev det inte; vi hann nu i alla fall med nöd och näppe till den nästsista teaterföreställningen på Raseborg! Men å andra sidan – det är väl just det livet har lärt oss – att skåpstädning inte är det viktiga när man istället kan titta på en skalbagge, läsa en god sagobok eller sjunga om en krokodil.

Men nu tar denna supersommarledighet slut och slitet för brödfödan tar huvudsäte igen.

En fin avslutning blev det när vi kunde ordna den första kusinträffen på min pappas sida och många ställde upp. Fortsättning följer antagligen efter några år så där startas en ny tradition.

Jag hoppas ni alla har era lösenord uppskrivna på ett säkert ställe när ni knäpper på arbetsdatorn; helpdesken hinner ändå inte hjälpa nu på några dagar….

copyright 2014 bellas husse
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin

Image courtesy of AKARAKINGDOMS at FreeDigitalPhotos.net 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.