Tron på mänskligheten

Så förlorade jag tron på mänskligheten – igen. Nej, nu tänker jag inte på någon massutrotning eller könsstympning – när jag tänker på det så finns det ju ingen framtid för nån av oss.

Jag hörde/läste om två små, lokala detaljer i dag, som gör mig så trött, så trött på mänskligheten, på trångsyntheten och på oginheten mot medmänniskor.

Varför mår så många så dåligt att de inte kan tillåta andra att blomma eller något vackert att växa upp?

Det fanns en ung man på vår lokaltidning som skrev levande, utlämnande och gripande texter ID-100160525om sig och omvärlden. En höjdpunkt var alltid när hans texter fanns i tidningen.

Men givetvis fanns det människor som inte unnande honom det här och som nog lät honom få höra det också.

Det lyckades – han drevs bort från sin skrivpulpet och valde att arbeta som försäljare istället. Jag hoppas definitivt att han bara drar efter andan och kommer igen – STORT!

Det andra som hördes i dag morse var nyheten om att någon/några tycker att de tomtar och andra julprydnader staden med våra skattebetalares pengar placerat ut inte behövs. Prydnaderna har förstörts eller slängts omkring.

Vår stad har det tillräckligt knapert med pengarna – ett sådant experiment upprepar man inte om det misslyckas. Så nu får vi gå omkring i novembermörkret utan att småle åt en jultomte i planteringarna.  Hoppas hen som gjorde det här ångrar sig i daq, när alkoholdimmorna har lättat?

Fram med spegeln och så gäller det att titta sig själv djupt i ögonen och upprepa: jag tror på mänskligheten och det blir en bra dag med ett stort smile på läpparna!

Jes, och så börjar vi dagen med lite indre solsken.

PS Den icke önskvärda besökaren (se gårdagen) lämnade mig äntligen efter ett tjugo timmars långt besök 🙂

copyright2014

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin

Image courtesy of Suat Eman at FreeDigitalPhotos.net 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.