Vad hör inte till?

Se på de två bifogade bilderna – vad hör inte till; eller vad borde absolut inte finnas med?

Ändå läser vi om det stora landet i väster, det som påstår sig vara ett moraliskt och demokratiskt föredöme för hela den fria världen – där dessa två anses naturligt höra ihop.

Det är inte första gången vi läser om att barn dödar i USA, men vanligen är det ett barn eller barnbarn som hittar föräldrarnas vapen och i misstag skjuter sin mormor, mor eller syskon. Idiotiskt, men ändå en olycka.

Men detta.

Läs nyheten – de stolta föräldrarna till denna nio-åriga flicka stod bredvid och filmad, när deras Uzi_1dotter skulle skjuta med ett maskingevär! Tänk vilken lycka för alla föräldrar! Bort med tråkiga Barbiedockor eller små bilar – här skall det läras att döda andra människor, det är något för min lilla Ken eller Marie! Och nu lyckas hon döda på riktigt, första gången – and I got it on tape!

Vad visar det om ett samhälles moraliska standard, när så unga barn som fem-åringar lärs att skjuta? Det kan inte leda till annat än att ID-100171502
polisen, alltså polisen, ni vet, dom som skall hjälpa oss – numera dödar de personer de skall ta fast – tänk vilken inbesparing, man slipper alla dyra advokat- och domarkostnader.

Sen får man läsa om hur en välkänd amerikansk regissör på väg till en filmgala fängslas och hålls fast i sex timmar, misstänkt för bankrån. Jo, givetvis var både han och bankrånaren svarta och flintskalliga, men där slutar likheterna. Han säger själv att han var glad att han inte hade börjat springa (till sin bil, för parkeringstiden tog just slut) – då skulle polisen antagligen ha skjutit honom.

Också en av Högsta Domstolens åklagare har fängslats – nåja, han råkade ju vara svart, mera behövde polisen inte veta. Men han överlevde.

Bevara oss för att dessa demokratiska frihetsideal sprids över jorden!

Kanske det ändå, trots allt, är en lottovinst att födas i Finland?

copyright2014

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin

Vapenbilden från Wikipedia under CC licens.

Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.