Vad vi behöver!

Det här kändes som ett svar på en ropandes röst i öknen, något som borde slås upp på första sidorna i alla tidningar och förstärkas av en statligt understödd stor kampanj. Hello, Sipilä!

Lägg namnet Antti Kylliäinen på minnet. Han borde få en märkesplats i vår moderna historia.1024px-Stiftskirche_Niederhaslach_Glasfenster_(Kampf_der_Tugenden_mit_dem_Laster)

Han har under några år genomfört ett pilotprojekt tillsammans med barn och ungdomar; i daghem och skolor i Helsingfors-trakten, utgående från just exakt det vi saknar i dagens samhälle och debatt: han har lärt ut vilka de mänskliga dygderna är.

Jo, de är urgamla och lärdes ut redan av Aristoteles och har därmed bevisat sin allmängiltighet och viktighet för mänskligheten.

Enligt dagens kolumn i Hbl av Markus Haakana märktes en betydande skillnad bland barnens beteende efter några månader, empati, vänlighet och motvilja mot mobbning kom som på beställning.

I skolorna och daghemmen hade föräldrarna hörts och alla var överens om vilka dygder man skulle förstärka såsom uppskattning, rättvisa, strävsamhet och vänlighet.

Det låter som himmelsk musik i mina öron!

Är det inte just det här som de senaste åren försvunnit ur vår och den övriga världens vokabulär?

Sidan hyveetelamassa.fi har nyss startat och Antti reser nu runt och berättar om sitt arbete.

Kanske också du borde se till att han besöker ditt barns daghem eller skola?

Än finns det hopp för mänskligheten!

 

copyright Bellas husse 2016

Bilden fri enligt CC-licens från Wikimedia Commons

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.