Västkusten

Nå, vi stod på stranden mot Öst och vi stod på stranden mot Väst. Lika blått var vattnet och lika rak var hosironten på båda sidor. Så nu är det konstaterat.

P1050827Vår road-trip till Södra Sverige innebar att vi körde ett U runt sydspetsen och från Halmstad WP_20150713_17_28_46_Prokörde vi snett upp till Stockholm.

I Halmstad hade vi det tekniskt snyggaste hotellrummet på Best Western, i Stockholm det minsta och  hetaste, också på Best Western (Bentley). Halmstad bjöd på en trevlig åstrand och en snyggare gågata än i t.ex Norrköping.

Vår heldag utnyttjade vi ändå till att söka oss ut i naturen till ett naturområde där vi hittade både Highland kossor och jungfrudans, nedlagda stenbrott och snygg utsikt.

Inne i Halmstad – där gågatan slutade, ligger ett litet café som jag rekommenderar: Café Frei. Du får välja kaffesorter och olika kaffedrycker från hela världen. Kaffet var gott och betjäningen trevlig.

91 Karlsson dök också upp så jag måste hälsa på honom.

Halmstad satsar på konst – som fanns både här och där i parkerna, också en äkta Picasso i lite större format.

P1050862Blir det Halmstad på nytt? Tja, nu hann vi inte annat än bara skrapa på ytan och jag har en känsla av att staden har mera att bjuda än bara kossorna och Picasso. så möjligen.

Vi kan annars konstatera att man numera ofta väljer sitt hotell enligt om det finns fri WiFi på rummet eller inte. Nå, verkligheten är inte så här enkel. Av alla de hotell vi besökte var det i praktiken bara Halmstad som hade ett nät som verkligen fungerade, alla de andra hotellen hade nån typ av störningar eller så nåddes just vårt rum inte av nätet. Så det gäller att vara beredd på besvikelser.

copyright2015

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin


  Bilderna är copyright Bellas husse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.