Vem ärver mig?

Jag tror att många av er har funderat på just det här. Åtminstone upplever jag i mitt jobb att det är en oklar fråga för många. Jag har siktat in mig på att försöka utföra något slags upplysningsarbete från inkommande sommar, då jag blir pensionär / deltidsprivatföretagare.

Det är inte någon ny tanke – att täppa till de informationsluckor jag ser dagligen. Mitt bokprojekt är fortfarande högaktuellt, men det har kommit några andra tankar till, som styrs av den moderna tekniken.

Jag kommer först att utnyttja nätet med alla dess möjligheter och först sen pränta ned allt på papper/nåja, också som ebok givetvis.

Jag har blivit jättetänd på den här idén och förbereder mig ivrigt, så mycket brödfödan nu ger möjlighet till det. I dag läser man inte böcker eller gå på kurser, man lär sig genom nätföreläsningar och så också jag. Att resa runt i landet och hålla föredrag, som också var en tanke, är helt out.

Ett led i detta är att träna mig i upplysningen och då ramlade jag över ett utmärkt program för att göra så kallade Infografs, små förenklade bilder över mer komplicerade sammanhang. En bild säger mer än tusen ord eller hur?

Voilá!

På länkarna nedan kan ni ladda ned detta försök, det finns både på svenska och finska. Obs: tryck inte på bilden utan på länkarna nedanför!

jag hör gärna kommentarer, både över hela nedladdningsprocessen och över själva infobilden.

Skärmavbild 2016-03-30 kl. 19.03.08

 

 

Här kan du ta ned infot på svenska och här på finska.

 

copyright Bellas husse 2016

bilden är min egen (lagböckerna)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.