Vinterns gissel

Det vanliga gisslet viner nu över hög som låg, rik som fattig, ung som gammal. Nej, inte döden, den skiljer inte på sommar, vår eller vinter.

Jag talar om de där små taggiga grejorna som tränger sig in, tar sig igenom vårt försvar och borrar sig in i våra celler – virus och baciller kallade. Den ena värre än den andra.

Lite efter jul började två i närfamiljen hosta, snörvla och se eländiga ut. Nu, en dryg månad ID-100125308senare har det plötsligt fastnat också på mig.

Vi har ju en verkligt förslagen fiende framför oss; regelbundet antar den nya skepnader och mutationer, så även om jag fick mitt normala vaccin i höstas är det inte på något sätt säkert att jag inte lyckas locka till mig en eller flere andra varianter.

Jag hoppas nämligen verkligen att jag inte får den som de andra har: sjuk i månader är inte så roligt. Speciellt som det inte blir hög feber eller annat som bränner bort eländet, utan en hackig hosta och orklöshet.

Host, host, ursäkta.

Antagligen är det bara någon ynka procent av oss/er alla som klarar sig oberörda så jag säger bara: lycka till! Toppenveckan för vinterns influensa beräknas infalla snart… Och jo, givetvis finns det värre sjukdomar än lite flunssa, vanligen överlever vi alla det.

Host, host.

copyright2015

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

bloglovin

 Image courtesy of renjith krishnan at FreeDigitalPhotos.net

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.